Aktuella tävlingar

Första gången?

Som nybörjare kan det ibland verka väldigt avancerat och tidskrävande att vara aktiv inom karting, men som med alla andra sporter och fritidssysselsättningar kan man själv avgöra hur seriöst man vill satsa.  Besök gärna någon träning där ni närmare kan se hur allt går till. Det är även väldigt lätt att själv genomföra det grundläggande underhållet som en kart och motor kräver. Var inte heller rädd för att fråga någon av de aktiva, inom klubben hjälps alla åt för att underlätta för nya medlemmar.

Regler och bestämmelser ändras och uppdateras ständing och det bästa sättet att ta reda på vad som gäller just nu är att besöka Svenska bilsportförbundets hemsida och klicka sig fram till ”gokart”. Länk finns även på www.rattvikracing.se

 

Träna / Köra på bana

För att köra kart på bana behöver du ha en licens som visar att du är införstådd i vilka regler och säkerhetsbestämmelser som gäller. Du behöver även ha en egen gokart, godkänd utrustning i form av hjälm, overall, skor och handskar. Medlemmar tränar sedan fritt under utsatta träningstider. Information om träningsansvarig och tider finns på hemsidan www.rattvikracing.se

 

Tävla

För att delta i Svenska tävlingar måste du vara medlem i en gokart- eller motortklubb samt inneha tävlingslicens*. Under säsongen anordnas många tävlingar över hela Sverige med hundratals deltagare per tävling. Det finns även mindre tävlingar som t.ex. KM och DM där man som nybörjare har chansen att mjukstarta och känna sig för.

*Rättvik Racing Klubb hjälper dig med allt du behöver veta inför licenskursen. En licenskurs innehåller både av teori och praktik.

 

Bli medlem i Rättvik Racing Klubb

Att bli medlem i Rättvik Racing Klubb kostar inte särskilt mycket och det ger dig tillgång till en av nordens längsta gokarbanor. Ta kontakt med någon i styrelsen eller fyll i formuläret på hemsidan samt betala den aktuella medlemsavgiften.

•  Som medlem tränar du fritt under utsatta träningstider.

•  Medlemar hjälps åt att underhålla anläggningen på utsatta arbetsdagar.

•  Medlemsavgiften betalas årsvis.

 

Övriga frågor?

Har du fler frågor är du välkommen att kontakta oss i RRK!